2022. Schilderwerk en renovatie teak bij Meermast Sneek

We weten al sinds vorig jaar dat een schilderbeurt hard nodig is. Niet alleen schilderen, maar roest verwijderen dat van onder ons teakhouten (op multiplex en staal) geplaatst dek. Aan alle kanten zijn lelijke roestplekken te zien. dat moet niet erger worden en zeker niet als we in 2022 willen overwinteren in Noorwegen. Ook het teak zelf heeft onderhoud nodig en moet gerenoveerd. Het lekt weliswaar niet, maar op sommige delen voel je dat er ruimte onder zit.

Een bijzondere gebeurtenis is in december ook het bezoek van Paul en Irma aan Cestlavie. Als spontaan cadeau krijgen we het houten half scheepsmodel dat zijn vader bij de doop van het schip van vrienden kreeg. Wat een prachtig geschenk. Ik ben in tranen. En dat is nog niet alles. hij biedt ook aan dat we gedurende de werkzaamheden zijn Peugeot Partner mogen lenen. Maar eerst gaan we nog een maandje naar Terschelling!

Half mei zijn we dan eindelijk bij de werf aan de beurt om de loods in te gaan. We kunnen niet meer aan boord wonen en Joke en Rob bieden ons spontaan voor een paar weken hun huis in Lelystad aan de rand van het IJsselmeer aan om te wonen. Zij zelf zijn dan met hun schip in Scandinavië. Zij en wij ook niet kunnen dan nog niet vermoeden dat het totale project 10 maanden gaat duren. Wat zijn we hen dankbaar! Tegen een kleine vergoeding mogen we ook hun auto gebruiken.

Hieronder 4 YouTube films van het werk. Hylke en zoon Erwin Lootsma zijn ware vakmensen! En Erwin heeft ook nog verstand van hout, dus renoveert het teakdek.