1 Meine, Marianne en scheepshond Duca: Wie zijn wij en met welk schip varen we?

MEINE, geboren in Havelte en al heel lang zeilende. Hij kocht zijn eerste schip een Vindø 40 in 1996, de “SCARAMOUCHE”. MARIANNE, geboren in Rotterdam,  is naar de verhalen luiden zelfs op het water geconcipieerd! Haar ouders Aafke en Jan ontmoetten elkaar voor de oorlog op de Rottemeren en Aafke stapte direct bij hem in het bootje, een BM van alle gemakken voorzien, zoals een BB motor en een draagbare radio (1939!) na de oorlog zeilden ze in het “GOUDHAANTJE”. Met haar ouders zeilde Marianne eerste 1 jaar op een houten boeier “MIENTJE”, die een overweldigende indruk op haar maakte. Marianne was 6 jaar en erg boos op haar vader toen deze Mientje verkocht! Door een gelukkig toeval zagen we haar een paar jaar geleden weer en werden we in 2012 uitgenodigd als eregast tijdens haar 100-jarig bestaan. Zie het filmpje hieronder:

Daarna volgde een stalen S spant de “FAIR LADY”, waarmee ieder jaar naar het IJsselmeer en Friesland werd gevaren.

Marianne 12 jaarMarianne had als klein meisje een roeibootje dat een paar jaar later tot zeilbootje werd vermaakt (een hele winter heeft ze op haar kamertje haar “gak en giefeltje” bewaard. De juiste termen waren nog niet zo bekend) Ook nu nog doet Marianne het vooral op gevoel en in Meine degene die de zeilcursussen en kustnavigatie heeft gevolgd. Een prima combinatie.

De film hieronder “Varen zit in mijn genen”, maakte Marianne deels van gedigitaliseerde filmbeelden die haar vader maakte in de jaren zestig. (Hier ook beelden van Mientje in 1962)


Marianne en Meine kochten samen eerst in 2003 een oude Hallberg Rassy 29 die ze “IJSVOGEL” noemden en waarmee ze hun eerste zeemijlen voeren o.a. richting Denemarken. In 2008 volgde de aanschaf van onze Jeanneau Sun Oddysee 35 “Ithaka” en sinds februari 2018 wonen we op onze “Cestlavie”, een 46 voet stalen Volkerak.

Hieronder wat foto’s en een filmpje van Ithaka en ons huidige schip Cestlavie.

IMG_4454 Carteret Ithaka droog

En dan natuurlijk niet te vergeten scheepshond DUCA, een bijna 7 jaar oude opvolgster van Schnauzer MAX, die tot en met haar 16e levensjaar nog mee aan boord ging. OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_5443

IMG_0122Cestlavie in avondlicht