Bemanning zeilreis Ithaka 2014

Leave a comment Standaard

Meine, geboren in Havelte, bijna 69 jaar en al heel lang zeilende. Hij kocht zijn eerste schip een Vindø 40 in 1996, de “Scaramouche”. Marianne, geboren in Rotterdam, 58 jaar is naar de verhalen luiden zelfs op het water geconcipieerd! Haar ouders Aafke en Jan ontmoetten elkaar voor de oorlog op de Rottemeren en Aafke stapte direct bij hem in het bootje, een BM van alle gemakken voorzien, zoals een BB motor en een draagbare radio (1939!) na de oorlog zeilden ze in het “Goudhaantje”. Met haar ouders zeilde Marianne eerste 1 jaar op een houten boeier “Mientje”, die een overweldigende indruk op haar maakte. Ze was toen 6 jaar oud en Mientje 50 jaar en in 2012 eregast tijdens het 100 jarig bestaan van Mientje. Daarna volgde een stalen S spant de “Fair Lady”, waarmee ieder jaar naar het IJsselmeer en Friesland werd gevaren. Marianne had als klein meisje een roeibootje dat een paar jaar later tot zeilbootje werd vermaakt (een hele winter heeft ze op haar kamertje haar “gak en giefeltje” bewaard. De juiste termen waren nog niet zo bekend) Ook nu nog doet Marianne het vooral op gevoel en in Meine degene die de zeilcursussen en kustnavigatie heeft gevolgd. Een prima combinatie.

Marianne en Meine kochten samen eerst in 2003 een oude Hallberg Rassy 29 die ze “IJsvogel” noemden en waarmee ze hun eerste zeemijlen voeren o.a. richting Denemarken.

En dan natuurlijk niet te vergeten scheepshond Duca, een anderhalf jaar oude opvolgster van Schnauzer Max, die tot en met haar 16e levensjaar nog mee aan boord ging. Duca gaat mee naar Engeland en het plan is als volgt, vanwege de strenge eisen in Engeland m.b.t. het meenemen van “pets”. Vanuit Scheveningen vaart Meine met een bemanning (Reyer, Bert en Jeroen) de 112 mijl naar Harwich. Marianne gaat met de ferry Stenaline met een enkeltje van hoek van Holland naar Harwich op moment dat weer goed is als voetpassagier en hondje mee. 1-5 dagen voor aankomst vindt de officiële worm behandeling plaats bij een dierenarts in de haven waar we liggen.

 

MeineMarianne en MeineMarianne 12 jaarScheepshond DucaStoer oud hondje Max

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s